fbpx
Foreningen af Danske Leverandører af Pejse og Brændeovne

DAPO indklager Avisen Danmark for Pressenævnet

DAPO indklager Avisen Danmark for Pressenævnet

DAPO vil ganske enkelt ikke acceptere, at brændeovne kaldes for ”en dræber”. Derfor har DAPO nu indklaget Avisen Danmark for Pressenævnet.

Vi anser overskriften ”Forsker: Derfor er din brændeovn en dræber” i Avisen Danmark den 15.02.20. som et brud på reglerne om god presseskik. Reglerne siger klart, at det er mediernes opgave at ”bringe korrekt og hurtig information”, lige som det påpeges, at ”det er mediets ansvar at kontrollere, om de oplysninger, der gives eller gengives, er korrekte.” Endelig hedder det i reglerne, at ”overskrifter skal i form og indhold have dækning i den pågældende artikel…”

Det er i branchens øjne på grænsen til det utilstedelige, at Avisen Danmark tillader sig at kalde et fuldt lovligt produkt for ”en dræber”. Dermed skabes jo forståelsen af, at danskere omkommer som en direkte følge af, at vi lovligt kan anvende brændeovne i Danmark.

Fakta er, at luftforurening er årsag til, at et antal mennesker dør for tidligt. I langt de fleste tilfælde nogle få måneder før de statistisk ville være afgået ved døden.

Sundhedsfølgerne af luftforurening er et problem, den danske brændeovnsbranche anerkender og tager dybt alvorligt. Men ingen forsker har nogensinde udtalt, at mennesker dør af brænderøg eller at brændeovne dræber mennesker, idet sygdomsbilledet er væsentlig mere kompliceret, end Avisen Danmark beskriver det.

DAPO har gentagne gange forsøgt at få Avisen Danmark til at berigtige eller beklage overskriften. Det har avisens chefredaktion ikke ønsket. Derfor afventer vi nu Pressenævnets afgørelse af klagesagen.

Kontakt

Følg DAPO

DAPO Nyhedsbrev

DAPO - Foreningen af Danske Leverandører af Pejse og Brændeovne. Copyright 2019 © All rights Reserved.