fbpx

DAPO

DET GODE LIV MED ILD &

Den moderne brændeovn

En gammel brændeovn udleder 5-6 gange så mange partikler som en moderne brændeovn. Er din brændeovn gammel og måske udtjent, kan du altså med fordel skifte til en ny model.

Ild hører til dér, hvor mennesker bor. Ilden samler familien, den varmer og den hygger. De klare flammer fra en moderne brændeovn bringer os tilbage til noget autentisk og giver os den stille stund, der gør så meget godt for os. Brændeovnen er hjemmets samlingspunkt.

Det gode liv med ild

Der er noget med mennesker og ild. Noget næsten magisk, som altid har virket dragende på os. De første spor af menneskers brug af ild går 750.000 år tilbage, men siden 40.000 år f.Kr. har vi anvendt ilden i ovne. Som en del af vores daglige liv.
Meget har ændret sig siden. Men magien er den samme: Ilden drager os – og den samler os. Den sætter os i direkte forbindelse med naturen, med noget oprindeligt.
Ilden har gennem tusinder af år givet os mad, lys – og varme. I dag kan vi få det på så mange andre måder. Men det er ikke det samme. Ilden gør noget helt særligt for os.

Det gode liv med ilden

Bring naturen ind i stuen.

Ilden i dit hjem

Brændeovnen er effektiv ”nærvarme” – også hvis gulvvarmen virker lidt langsomt. Hyggen får du oveni. Og hyggen forstærkes af bevidstheden om, at brændefyring er klimavenlig, CO2-neutral varme. Brændefyring er også vedvarende energi, fordi vi planter meget mere skov, end vi bruger i vores del af verden. Med en moderne brændeovn kan du nyde den naturlige varme med den allerbedste samvittighed.

Den moderne brændeovn

Der kommer røg ud af skorstenen, når du tænder op i din brændeovn. Sådan er det. Men de danske brændeovns-producenter har virkelig taget ansvar i miljødebatten og har brugt meget store ressourcer på at udvikle brændeovne med en renere forbrænding. Miljømæssigt er de i dag førende på verdensplan. Selvom de danske miljøregler er blandt Europas strengeste, lever samtlige danske brændeovne uden besvær op til emissions-kravene.

“Fyr med god samvittighed”

Miljødebatten i Danmark er til tider skinger.
Men den savner også proportioner og ’glemmer’ følgende facts:

*Kilde: DCE, Danish Air Quality Monotoring Programme 2017

Så meget renere brænder en moderne brændeovn

2005

Emission: 9,9 gram partikler pr. kilo indfyret træ

2017

Emission: 2,9 gram partikler pr. kilo indfyret træ

Reduktion i brændeovnens partikeludslip fra 2005 til 2017 = 70 %.
Lovens grænseværdi = 4,0 gram partikler pr. kilo træ.
Kilde: Miljøstyrelsen, Miljøprojekt nr. 2045, 2018

Kampagnematerialer

Download kampagnemateriale til “det gode liv med ild”. Brochure hentes ned i en pdf, mens billeder fra kampagnen hentes i en samlet zip-fil. Video downloades som zippet mp4-fil.

Materiale til Facebookopslag

Nærvarme og godt naboskab

Det gode liv med brændeovnen.

Det gode liv med ilden

Når brændeovnen bringer ekstra hygge til familien.

"Vidste du at...

En ny brændeovn er langt mere komfortabel og økonomisk i brug end en gammel. Typisk vil du spare minimum 25% brænde ved at skifte til en ny, effektiv brændeovn.”

Følg historien på Facebook

Foreningen af Danske leverandører
af Pejse & Brændeovne

DAPO

DAPO – Foreningen af Danske Leverandører af Pejse og Brændeovne – repræsenterer med sine 18 medlemmer den samlede branche i Danmark.

DAPO tegner dermed en markant profil af en branche, som via løbende produktudvikling og miljøbevidsthed har bragt danske brændeovne, skorstensløsninger m.v. frem til en position som nogle af verdens mest effektive og miljøvenlige.