Nu får du facts om brændefyring og miljø

Debatten om brændefyring og miljø er til tider voldsom og følelsesladet.

DAPO har på den baggrund længe efterlyst proportioner, nuancer og facts i debatten, fordi sagen – som så mange andre – ikke er så sort/hvid, som den offentlige debat i medierne kan give opfattelsen af.

Nu vil vi gøre en indsats for, at alle med interesse i sagen får en reel chance for at finde ud af, hvad der er op og ned i spørgsmålet om brændefyring og miljø. Derfor har vi samlet objektive facts og dokumentation fra forskere, institutioner og myndigheder, og det vil vi løbende formidle for at sætte debatten i relief og give et kvalificeret billede af problemets omfang. Samtidig vil vi fortælle om de mange løsninger, der findes for at reducere miljøpåvirkningen fra brændefyring.

Du kan se vores fakta-materiale her og kan blandt andet blive klogere på, hvorfor nye brændeovne brænder markant renere end gamle ovne. Du kan også finde dokumentation for, at transportsektoren er en langt større kilde til sundhedsskadelig forurening end brændefyring, og du kan få indsigt i, hvorfor brændefyring er CO2-neutral, vedvarende energi.

 

HENT FAKTA-MATERIALE HER