Brændet skal være tørt. Vand nedkøler ovnen og giver en uren forbrænding. Derfor må brændets vandindhold ikke overstige 18%. Overstiger vandindholdet denne grænse, har ovnen ikke den ønskede varmeeffekt, man får røg i stuen og sodbelægning på ovnens glasrude.
Ovnen skal varmes hurtigt op. Det er meget vigtigt for ovnens avancerede forbrændingssystem, at man studerer betjeningsvejledningen nøje. Den rigtige optænding sikrer, at ovnen hurtigst muligt når op på sin arbejdstemperatur. Tænd op med cirka 1 kilo tyndt pindebrænde og lad ovndøren stå på klem i cirka 10 minutter, til ilden virkelig har fat og der begynder at dannes et glødelag. Læg derefter 2-3 større brændestykker på, luk ovndøren og skru op for lufttilførselen, så de nye træstykker hurtigt antændes.
Brug ikke for store stykker brænde. Der bør være luft imellem brændet og væggene i brændkammeret. Dette sikrer, at hele brændestykket kan varmes op og brænde på én gang. For de fleste ovne gælder det, at brændet ikke bør være længere end 30 – 33 cm og ikke tykkere end 6 – 8 cm.
Fyld ovnen korrekt. Når træ opvarmes, afgiver det gasser. Ud over høj temperatur kræver gasserne lufttilførsel for at kunne brænde. Hvis der er for meget brænde i ovnen, hindrer det en optimal lufttilførsel, og uforbrændte gasser strømmer ud af skorstenen som røg. Ved korrekt forbrænding kan man stort set hverken se eller lugte røg fra skorstenen.
Køb tidligt og opbevar brændet korrekt. Træ kræver tid til at tørre, og en korrekt lufttørring varer ca. to år. Da små træstykker tørrer væsentligt hurtigere end store, bør man opvare brændet savet og kløvet. Opbevar brændet på et luftigt og solrigt sted, hvor det er beskyttet mod regn. Undgå at dække brændestablen med plastic, der holder på træets fugtighed. Undgå ligeledes at stable brændet indendørs, da der på grund af utilstrækkelig ventilation er risiko for at træet rådner.