Det gode liv med ild – i en corona tid

Der er noget med mennesker og ild. Noget næsten magisk. Ilden drager os – og den samler os. Den bringer os tættere på naturen, bringer os tilbage til noget autentisk. Ja, ilden gør noget helt særligt for os, og det er derfor, vi elsker vores brændeovn – og særligt i disse tider.

Restriktionerne som følge af corona-pandemien betyder, at vi skal tilbringe mere tid hjemme og se færre mennesker end ellers. Og med udsigt til en mørkere og koldere tid, skal vi gøre alt, hvad vi kan for at bringe varme og nærvær ind i vores hverdag.

Brændeovnen er hjemmets samlingspunkt og giver os nogle helt særlige oplevelser. Den varmer, den hygger, den bringer glæde – ja, den er rigtig god for vores mentale sundhed, som jo er noget udfordret for tiden.

Overlæge og professor Bente Klarlund Pedersen udtrykker det således:

”Jeg kan ikke bevise det, men jeg er overbevist om, at stearinlys, brændeovne og lejrbål, røgpartikler eller ej, gør noget godt for min mentale sundhed.”, Bente Klarlund Pedersen, overlæge og professor

Læs hele artiklen her.

Den moderne brændeovn bringer ilden ind i vores moderne liv – og hjælper os med at komme helskindet igennem en svær tid.