fbpx

DAPO

Brændefyring og miljø

Debatten om brændefyring og miljø er til tider voldsom og følelsesladet.

DAPO har på den baggrund længe efterlyst proportioner, nuancer og facts i debatten, fordi sagen – som så mange andre – ikke er så sort/hvid, som den offentlige debat i medierne kan give opfattelsen af.

Nu vil vi gøre en indsats for, at aktørerne i debatten – politikere, eksperter, meningsdannere brændeovnsejerne og mange andre – får en reel chance for at finde ud af, hvad der er op og ned i debatten. Derfor har vi samlet objektive facts fra forskere, institutioner og myndigheder i ét forum her på hjemmesiden.

Her finder du informationer, der sætter debatten i relief og giver et kvalificeret billede af problemets omfang – men også af de mange løsninger, der findes for at reducere miljøpåvirkningen fra brændefyring.

Fyr fornuftigt

5 gode råd

Tænd rigtigt op
og skån miljøet

Hver anden danske brændeovnsejer har lært det: “man skal tænde i toppen af bålet, når man tænder op i brændeovnen”. Det reducerer antallet af partikler i optændingsfasen markant og skåner altså miljøet. I denne lille film fra Forbrugerrådet Tænk viser skorstensfejermester Henrik B. Jensen, hvordan du tænder op på den nye måde.