fbpx

DAPO

Foreningen af Danske Leverandører af Pejse og Brændeovne

Brændefyring og miljø

Debatten om brændefyring og miljø er til tider voldsom og følelsesladet.

DAPO har på den baggrund længe efterlyst proportioner, nuancer og facts i debatten, fordi sagen – som så mange andre – ikke er så sort/hvid, som den offentlige debat i medierne kan give opfattelsen af.

Nu vil vi gøre en indsats for, at aktørerne i debatten – politikere, eksperter, meningsdannere brændeovnsejerne og mange andre – får en reel chance for at finde ud af, hvad der er op og ned i debatten. Derfor har vi samlet objektive facts fra forskere, institutioner og myndigheder i ét forum her på hjemmesiden.

Her finder du informationer, der sætter debatten i relief og giver et kvalificeret billede af problemets omfang – men også af de mange løsninger, der findes for at reducere miljøpåvirkningen fra brændefyring.

Fyr fornuftigt

5 gode råd

Tænd rigtigt op
og skån miljøet

Hver anden danske brændeovnsejer har lært det: “man skal tænde i toppen af bålet, når man tænder op i brændeovnen”. Det reducerer antallet af partikler i optændingsfasen markant og skåner altså miljøet. I denne lille film fra Forbrugerrådet Tænk viser skorstensfejermester Henrik B. Jensen, hvordan du tænder op på den nye måde.